Maneesin säännöt

Maneesiin tultaessa ja sieltä poistuttaessa on aina varoitettava muita viheltäen tai huhuillen, näit et säikytä muita ratsukoita. Ratsastuskoulun tuntien aikana ovea ei saa avata. Maneesimme on Kouvolan kaupungin yleinen liikuntapaikka, joten käyttäydy siis kuten yleisellä paikalla käyttäydytään: Älä huuda tai kiroile ja muista hyvät hevosmiestavat. Paikalla on usein lapsia, älä anna heille huonoa esimerkkiä. KÄYTÄ KYPÄRÄÄ! Ole kohtelias, tervehdi edes saapuessasi.  Opettele maneesin liikennesäännöt ja noudata niitä. Käytä raippaa / maiskutusta kohtuudella muiden ratsukoiden lähellä, muut hevoset eivät ole yhtä laiskoja kuin omasi.

 

Liikennesäännöt:

  • Ratsautuminen ja jalkautuminen, hevosen taluttelu, loimen laitto, käynti ja käännökset tehdään aina URAN SISÄPUOLELLA niin, että muut mahtuvat uralta ohi. Älä jää hengailemaan valmentajan ja valmennettavan väliin. Myös siirtymiset käyntiin ja pysähdykset tehdään uran sisäpuolella.
  • Uralla mennään ravia ja laukkaa. Ohitus tapahtuu aina niin, että vasemmat kädet kohtaavat. Tästä säännöstä on poikkeus: jos joku selkeästi pysyy pääty-ympyrällä, ohitetaan hänet uralta ulkokautta.
  • Vältä ratsastamasta pitkään keskiympyrällä, tällöin varaat huomaamattasi koko maneesin itsellesi.
  • Älä laukkaa toisen ohi takaa, se voi saada muut säntäämään mukaan.
  • Jos näet että jollakulla on ongelmia hevosensa kanssa, anna tilaa, jo oman turvallisuutesi vuoksi. Samoin jos joku hetken treenaa esim. kouluratsastusrataa, anna hänelle tilaa. Näiden ratsastajien asiana taas on informoida muita: ”Menisin seuraavaksi lävistäjän, kiitos”
  • Pidä silmät auki, on mahdotonta nähdä ketään muuta, jos vain tuijotat oman hevosesi niskaa.
  • Juoksuttaminen ja ohjasajo on kielletty, jos maneesissa on ennestään vähintään kolme hevosta. Käsihevosta ei saa tuoda maneesiin, jos siellä on ennestään vähintään neljä hevosta.
  • Katsomossa liikutaan rauhallisesti, eikä vaelleta sisään ja ulos tai huudeta ja juosta. Vältä myös koirien, pikkulasten ja lastenvaunujen tuontia maneesiin, koska ne voivat häiritä hevosia.

 

Ota muut huomioon: Kunnioita toisten varausaikoja ja jousta omista ajoistasi. Jos joku on varannut maneesin hyppäämistä varten, kysy saatko hetken työskennellä koulua jos huolehdit itse väistämisestä. Älä loukkaannu jos vastaus on ei, siinä ei ole mitään henkilökohtaista. Tilanne vain ei aina salli muiden tuloa maneesiin. Jos hyppäät yksin, mieti ainakin kolme kertaa ennen kuin sanot ei. Tarkista varaussäännöt!

 

MUISTA TARKISTAA MANEESIN VARAUSTILANNE TALLIN SEINÄN VARAUSKALENTERISTA. Ei ole varauksen tehneen vika, jos et itse kalenteria lue.

JOKAINEN RATSASTAJA ON VELVOLLINEN SAMMUTTAMAAN VALOT TYHJÄSTÄ MANEESISTA!

KOHTELE MUITA SITEN KUIN HALUAISIT ITSEÄSI KOHDELTAVAN!