Maneesi

 

Suursuon maneesi valmistui syksyllä 1984 ja se vihittiin käyttöön 1.12.1984. Maneesin koko on noin 20m x 50m. Päädyssä on kapea, maneesin levyinen katsomotila, joka on erillään ratsastusalueesta.

Maneesi on harjakattoinen. Sen runko- ja kattotuolirakenteena on käytetty liimapuupalkkeja. Liimapuupalkkeja käytettäessä rakennuskustannukset ovat kalliimmat kuin teräsrunkoisissa halleissa, mutta liimapuupalkeilla ja niiden liitosrakenteilla päästään pidempiin jänneväleihin ja isompiin kuormituskapasiteetteihin, eli maneesi on rakenteeltaan kestävä ja luotettava myös lumikuorman alla.

Maneesin vesikatto on uusittu vuonna 2009. Ratsastusalueen laidat ja pohja on uusittu vuonna 2015. Ratsastuspohjana on erityisesti ratsastuskenttäpohjiin tarkoitetun hiekan ja Geopat Mix-kuidun sekoite.

Maneesia ei lämmitetä, mutta maneesi on lämpöeristetty villalla. Sisällä liikkuvien ratsukoiden kehittämä lämpö pitää vanhan, mutta laadukkaasti rakennetun maneesin lämpötilan miellyttävänä ratsastukselle myös paukkupakkasilla.

Maneesin rakenne eristää erittäin hyvin äänet. Sisälle ei kuulu sen kummemmin tuulen tuiverrus kuin sateen ropinakaan